Welkom

Wat je niet doet om een fijn leven te hebben,

Spelen, eten, leren, werken en genieten.

Midden in de Tweede Wereld Oorlog, op 14 augustus 1943 geboren te Breukelen. Het geboorte huis van Coos staat er nog, Rijksstraatweg 79f was het nummer vroeger. Tot 1952 heb ik daar gewoond. Daarna verhuisde het gezin naar Naaldwijk. Een plaats in het Westland. Daar heb ik de watersnood ramp meegemaakt. Nog altijd vind ik harde stormachtige wind maar niks.

Na Naaldwijk werd 't Amsterdam. Daar heb ik tot m'n 13 jaar gewoond. Een prachtige stad waar je als joch heerlijk op ontdekkingstocht kon. De hele woensdagmiddag op weg door Amsterdam met de overstapje voor de tram. Ik kwam in West en toen terug lopen, ver........... Maar ook schaatsen op de Jaap Edenbaan met de school. Heerlijke tijd.

Maar ook hier kwam een eind aan. De volgende plaats was Maarssen, weer aan de Vecht. In 1968 nog een ingeslapen dorp, nu is het "booming up" . Op de MULO ging ik in Breukelen, bij meneer V. d. Blink. Ik zat toen weer bij vroegere klasgenoten in de klas. Na de MULO kwam de Kweekschool, de Jan van Nassau in Utrecht. Daar ging een totaal nieuwe wereld van linkse gedachten voor mij open. Alternatief, schokkerend, vrijzinnig echt de eind jaren zestig van de vorige eeuw. De school waar de dichter Gerrit Achterberg ook op is geweest. De school bestaat niet meer. De drie Kweekscholen van vroeger zijn gefuseerd in de Marnix Academie. Af en toe houden we met elkaar, eens in de zoveel tijd, een reünie.

Na de opleiding ging naar de W. G. v. d. Hulstschool aan de Jutfaseweg in Utrecht. Ja de school waar W. G. v. d. Hulst hoofd is geweest. De man van: Het Weggetje in het Koren, Rozemarijntje en In de Oude Gaper om maar eens wat te noemen.

In 1970 ben ik naar Zutphen gegaan en daar woon ik nog steeds. Prachtige stad en leuk volk.

En de Graafschap is een heel mooi gebied van Nederland. Een bezoek waard.

Geboren in 1943, in Breukelen

Midden in de Tweede Wereldoorlog die duurde van 1940 tot 1945. Nog steeds vind ik lawaai van vuurwerk op oorlogstumult lijken.

Gestudeerd in Utrecht

Na de Ulo in Breukelen naar de Jan van Nassau kweekschool in Utrecht. Ik heb daar 7 jaar over gedaan

Woonplaats sinds 1970 is Zutphen

Ik werd basisschool leraar op uiteindelijk twee verschillend scholen.

Ik koos voor Zutphen omdat daar toen nog zeer gemakkelijk aan woonruimte te komen was. Dat is nu wel anders.

Een korte levensbeschrijving

Meer Meer Meer Nog meer over mij

We moeten leren leven met wat we nodig hebben; niet per se met wat we kunnen krijgen.

Boeddha