Welkom

Kamperen

Kamperen is één van de mooiste manieren om met de natuur in aanraking te komen. Je voelt de zon, de wind en de regen. En op een naturisten terrein voelt dat al helemaal goed.


Ik doe dat al jaren in een tent van: Erdman Schmidt. Ik heb eerst een Hagedis een Intersport tent maar gemaakt door ES gehad en die heb ik totaal versleten. Daarna een tent van Hilleberg, de Nallo 2 en weer later een Fäll Räven tent. En weer later een Mier van ES met een katoenen dak. Sinds 2017 een Mier met een ribstop dak. In een hete zomer ga ik met katoen op weg en als ik meer op gewicht moet letten in verband met heuvels bijvoorbeeld, dan gaat het ribstop dak mee.

MAAR er is ook wel eens pech: Op mijn tocht naar Parijs in 2008 begaf de Mier het. Het dak van de tent was niet meer waterdicht. In Laon in Frankrijk een “noodtentje” gekocht, zodat ik mijn tocht kon voortzetten. De binnen tent van de Mier naar huis met de Franse Post gestuurd. Dit binnen tentje gebruik ik nog steeds.


Zitten doe ik op een Setteltje van Tatteljee. Slapen op een matrasje van Exped synmat 7. En ik gebruik een slaapzak met dons vulling en als het warm is eentje met hollow fiber vulling.


Koken heb ik vele jaren op benzine gedaan, want dat brand ook als het wat kouder is lekker. Eerst op een brander van Colleman. Deze branders zijn in Ver-weg-i-stan moeilijk te repareren.


Nu kook ik op een multibrander van Spiritus. Alles kan erin: gas en benzine. Ik kook nu alweer sinds 2015 alleen op gas.


En het leuke setje van Colemann met één persoons pannetjes heb ik verwisseld door pannetjes met een anti aanbak laag. En nu is het een magnetron maaltijd kopen en lekker opwarmen. Dus niet altijd rijst of macaroni meer te hoeven eten.

In Italië

Nog meer tenten