Welkom

Met de fiets, tent en camera onderweg. Op eigen kracht, dan zie je wat.

Hier een greep uit de vele foto’s die ik gemaakt heb.

1. Denemarken.

2. Naar Santiago de Compostella.

3. Langs de Weser naar Wilhelmshaven.

4. Les Saintes Maries.

5. Hanzetocht tot aan Hildesheim.

6. Naar Wittenberg ,  Hildesheim - Roermond.

7. De Tien Provinciën fietstocht.

8. Bedevaarten route:  Echmond aan Zee - Echternach.

9. Naar Fulda, Bonifatius.

10. Naar Vlieland,langs de Waddenzee en via de Duitse grens weer naar Zutphen.

11. Via Urk, Veere, Brugge weer  naar Zutphen.

12. Zutphen naar Parijs en terug via Van Gogh

13. Naar Rome, Assisi en Ravenna

14. North Sea Cycle Route deel 1

15. North Sea Cycle Route deel 2 en Denemarken

16. North Sea Cycle Route Noorwegen Larvik - Kristiansand  

17. Vlaanderen fietsroute

18. Engeland, Hull -Dover

19. Groene valleien route, België, Frankrijk, DuitslandOp al mijn fietstochten heb ik altijd een foto camera meegenomen. Eerst een analoge van Minolta. Om kosten te sparen maakte ik alleen maar dia’s. Maar toen het steeds moeilijker werd om dia rolletjes onderweg te vinden, ben ik door de nood gedwongen verder gaan fotograferen met een digitale camera. Ik denk dat het leuk is om te vertellen hoe dat zo gebeurde. In 2007 had ik het idee opgevat om naar het Waddeneiland Vlieland te gaan fietsen. Dan heerlijk aan het strand te gaan liggen, kamperen bij de boswachter en het Waddeneiland te gaan verkennen.

Ik nam geen camera mee. Nu even niet dacht ik. Maaaaaaar: ik had vergeten om mijn fotografen oog thuis te laten. Dus op een bepaalde wandeling zag ik zoveel prachtige plekjes om te fotograferen, zodat ik besloot om bij een drogist op het eiland een digitaal toestelletje te kopen. Het merk weet ik niet meer, maar er kwamen best wel heel aardige foto’s uit en dat smaakte dus naar meer.

Een jaartje later kocht ik een Olympus spiegelreflexcamera. En daar was ik heel tevreden mee.

Van de veelheid foto’s die ik op een fietstocht maakte heb ik, net als vroeger met mijn dia’s, beeld verslagen gemaakt, samen met gesproken tekst en achtergrond muziek. Soms gebruikte ik wel meer dan 500 beeld opname's. Met het computerprogramma Aquasoft Dia show kan ik dat nu met behulp van een beamer en een geluidsinstallatie op groot scherm projecteren. Met dat programma kan je zelfs DVD’s maken en dan krijg je een film in MP 4 format. En die kan je weer uploaden naar je You Tube kanaal. Dus als je op mijn You Tube kanaal gaat kijken via mijn website, kan je de volledige beeld verhalen bekijken. Veel plezier.